Ska barnen behöva ta vad som helst?

Det har ju varit på tapeten ett tag nu, att det fantastiskt bra (ja, jag är ironisk) programmet "wild kids" med barn, för barn, hade den goda smaken och superba idén att kasta på de små barnen luvor och kedja fast dem i skogen i sann 1800-tals anda.

 

Och när vi nu ändå är inne på ämnet barn - "Björklund" (någon politiker, och de är ju som de är...) vill införa betyg från 6:e klass, helst 4:e!
Ska inte barnen göra annat än vrålplugga för att få bra betyg? Ska de hetsas ännu mer?
Alla vet ju hur det går till när man kommer i högstadiet och börjar få betyg - det gäller att vara bäst, samtidigt som man inte får plugga för mycket för då är man en tönt, en plugghäst, som ingen vill vara med.

 

Ska de få dessa krav på sig redan som 10-12 åringar? Vad ÄR det för idioti? Får de dåliga betyg (vilket man lätt kan få på felaktiga grunder, t.ex. att en viss lärare bestämt sig för att inte gilla en viss elev) så mår de dåligt, känner sig värdelösa och drar sig undan.


Är det så vi vill ha det när barnen BEHÖVER sina vänner? Stödet från lärarna i undervisningen? Ska de våga fråga om hjälp, eller kommer de känna att de inte kan fråga eftersom det kanske drar ner betyget om de visar att de inte kan?

 

Jag skulle vilja sätta politikerna i samma sits som de sätter andra i, andra som inte är som dem!

 

Jäkla skitpolitik!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0