Vi fick ännu ett läsarmail...

...som vi tackar och bockar för! Vi gillar sådant så fortsätt med det!

 

Hej F.O.A.D!
såg att ni tidigare publicerat ett mail och undrar om ni kan tänka er att göra det igen och därmed ta upp en viktig sak
nämligen: vad är det för fel i huvet på en politiker? 
De verkar leva i nån sorts dimma där det enda de skymtar är MAKT!

De vill till varje pris få fram sina ord och värva, värva.
De får något suddigt forcerat i sina blickar och gör nån konstig rörelse med nacken, ungefär som en religös tok
Jag vill att ni tar upp detta fenomen då jag faktiskt är rädd för dessa galna politiker!
MVH Störtskön-i-stan

 

Kära störtskön-i-stan!

Det är ett mycket viktigt ämne du ber oss att ta upp och vi gör det gladeligen.
Det du skriver är oerhört skrämmande och vi kan bara hålla med!
Politikerna sitter på sina feta arslen och drar in månadslöner som en "normalinkomsttagare" får på ett helt år, och för vad? Det enda de gör är att förstöra för andra, som inte har det som dem!

 

De arbetslösa/sjukskrivna SKA jobba till varje pris "det finns ett jobb för alla" heter det, och de som faktiskt inte KAN jobba ska ändå gå i sk. "arbetsträning" eller "praktik" (dvs. slita ut sig och slava gratis) och de som vägrar sitter med arslet i brevlådan - de har inga som helsta rättigheter i samhället!

Från soc får de inte ett öre, f-kassan skrattar dem rakt upp i ansiktet och vad blir kvar? Nada. Möjligtvis att de kan låta sig bli försörjda av kyrkan eller sina närmaste - vilket måste kännas oerhört förnedrande!

Vi mår illa å deras vägnar för så ska det inte gå till! Sjuka ska inte trampas på - de ska stöttas! Annars blir de aldrig bättre.

Sedan högerpolitiken sattes att styra sverige har allt gått utför.
sjukvård, barnomsorg, skola, bidrag för utsatta och så vidare ska det dras ner och försvåras.  Men hur tänker de då? Arbetslösheten ökar ju och därmed måste fler leva på bidrag.
Är det inte bättre då att hålla igång verksamheter, få in pengar och minska arbetslösheten (varför sätta friska arbetare på bar backe?)


Monopolen avskaffas, apoteken blir privatägda till stor del och då försvinner all koll på allt tydligen. För den ena apotekskedjan ser inte vad den andra gör, det har vi fått flera uppgifter på.
Och sådant torde i slutändan kunna bli direkt livsfarligt!
Tänk de som är såpass sjuka i sjukdomar som kräver mindre vanliga mediciner? De finns inte att köpa direkt från apoteken, och återigen, den ena kedjan kan inte tala om ifall den andra har, vilket betyder att man som sjuk måste jaga runt runt.

 

Och vad händer om t.ex. en diabetiker inte får tag i sitt insulin om det blir akut? Eller någon med kraftig allergi som kanske behöver medicin när den befinner sig på stan, och i hopp om att få snabb hjälp dyker in på närmaste apotek, men nej, de har inget. 
"vart kan jag vända mig?" "ingen aning"

 

1 minut senare faller personen ner medvetslös.

 

Är det så vi vill ha det?

 

Är inte de sjuka redan utsatta så det räcker?
De friska och starka, och de som tjänar bra får mer, får allt. De sjuka ska inte ha ett skit - de är inte ens värda mat på bordet.

 

Och skoleleverna? Som vi skrev om tidigare ska det tydligen införas betyg i lägre ålder, klasserna blir större, obehöriga lärare tas in för de är billigare än de behöriga som det inte finns pengar till och som, rätt gissat, blir arbetslösa.

 

Sjukvården? Samma där, avdelningar läggs ner, personalbristen är enorm medan personal som både kan och vill jobba får gå hemma. Samtidigt som de som har sina jobb kvar får slita ut sig.
Och dessutom får de skit från patienterna som får vänta länge, länge på att få vård och hjälp.


Politikerna kommer inte ge sig förän de knäckt hela sveriges befolkning, d.v.s. alla som inte är som dem. Alla som inte har en månadsinkomst på minst 50.000, är friska och har någon form av makt.

 

Hur ska detta sluta, undrar vi?

Frågan är ju om man vill veta...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0